Till toppen

Tripp trapp vs. Stokke Steps

Godmorgon folk! Idag är jag på jobbet så jag har tidsinställt ett inlägg. Det är nämligen så att jag har ju funderat på att köpa en Stokke Tripp Trapp till Jolie när hon har växt ur ikeastolen. Men nu är frågan om jag inte har ändrat mig till Stokke Steps istället. Det som är fördelen med Tripp Trapp är väl att det går att sänka sittdelen på den. Så om man vill sitta på en sådan stol när man är 15 så kan man det. Steps rekommenderar dom upp till ungefär 10 års ålder. Men frågan är om man vill sitta på en Tripp Trapp när man är äldre än 10? Är inte en vanlig köksstol skönare då? 
 
Fördelen med Stokke Steps är att den verkar mycket skönare och ergonomisk. Dels att man har armstöd och dels att sittytan är djupare. Sen gillar jag även designen på den. Den finns fler färger på både ben och sits men just denna vita mot det vitlaserade trät som är på de översta bilderna är supersnyggt! Vilken gillar du bäst, tripp trapp eller steps?
 
Är det någon som har en Stokke Steps som kan rada upp lite för och nackdelar med den?  
5 kommentarer

Kommentarer

Jag är helt klart partisk nu men tycker såklart Tripp Trapp är snyggare :) Jag gillar att den inte ser ut som en barnstol och jag tror att det kan göra att äldre barn vill sitta i den också?

Sittdjupet går att variera men jag håller med om att armstöden nog är bra till mindre barn. Om jag inte har läst fel tror jag dock tripptrapp är aningens mindre? alltså tar mindre golvyta...

Sen tror jag helt klart att tripp trapp har ett bättre andrahandsvärde om man vill sälja stolen sen. Det är ju en klassiker! :)

(obs ser inget negativt med steps, men min röst faller på tripp trapp :)

Svar: Ja det är sant! Andrahandsvärdet är ju helt galet för dessa stolar. Framförallt de riktigt gamla med läderremmar. Kanske ska köpa en och spara den i förpackningen i 50 år och hoppas att jag kan sälja den för massor när jag är pensionär hahaha
Pernilla

Jag hade valt tripp trapp!
Min erfarenhet är att barnen växer snabbt och det dröjer inte många år innan de blir långa och man behöver sänka sitsen för att de ska få en bra sittposition gentemot bordet. Det kan man göra med tripptrapp vilket gör att man kan behålla den stolen längre. Tror faktiskt att steps stolen kommer vara för hög i sitsen långt innan barnet blir 10 år och då är det inte särkilt ergonomiskt, att behöva sitta med krökt rygg.
Jag kör tripptrapp, började med den stolen när mitt barn var 5 månader och den fungerar hur bra som helst! Har bricka och bygel till. Den är Klassisk, snygg och praktisk! Djupet på sitsen är lätt att justera också :)

Svar: Ja det känns som att en 10-åring är för stor för denna! Läste infon om detta på någon hemsida som sålde stolen men det känns lite väl gammalt. Får vara en pyyyytteliten 10-åring i sådana fall hahah
Pernilla

Röstar även jag för tripp trapp.
Angående djupet på sittytan. Fördelen med tripp trapp är att det är lätt att skjuta sitsen så att djupet förändras efter barnet.
Ex när Jolie är liten och börjar sitta i den vill du inte ha för djup sittyta för då är antingen benen rakt ut eller så når hon inte bak till ryggstödet. Då är det bättre med mindre djup så hon både kan ha fötterna på fotstödet och luta ryggen mot ryggstödet. Därför tycker jag tripp trapp är bättre för du kan hela tiden anpassa sitthöjd mot bordet och djup i sitsen så att det passar ditt barn perfekt!

Svar: Ja efter att ha läst era tankar så kanske jag börjar ändra mig tillbaka igen haha. Jag tycker steps är snyggare och gillar armstödet men som sagt, det är nog bättre med tripp trapp då sittdelen går att ändra. Hon kanske blir lång som en basketspelare liksom :D
Pernilla

Jag tror vi ska skaffa en tripp trapp :)

Svar: Vilken färg är ni inne på?
Pernilla

Vi har tripp trapp och är supernöjda med den! Tror som flera att det blir svårt för ett långt barn att sitta bekvämt i steps. Sen är steps snyggare än tripp trapp :)

Svar: Ja det blir nog en tripp trapp tror jag :D
Pernilla